Virallinen nimi BS Eleonoora, VH-28453
Sukupuoli tamma
Säkäkorkeus kasvaa
Syntymäaika 02.06.2007 (VHKR)
Väri rautias
Koulutustaso RE 100 cm, ME 80 cm, KO Va B
Rotu suomenhevonen
Painotus kouluratsastus
Omistaja terroristisieni
Kasvattaja Minna, Brimstone
BS Eleonoora eli Elli saapui luokseni 7.6.2007, Sarkasmin uudistuttua. Tallin gotlanninrussit muuttivat pois, ja kasvatukseen jäivät vain suomenhevoset. Niihin aikoihin tallissa oli vain kaksi suomenhevosta, joten tarvitsimme lisää hevosia. Elli muutti luokseni Brimstonesta, kasvattajaltaan Minnalta. Vaikka etsin tuohon aikaan aikuisia hevosia, Elli oli niin suloinen, että päätin ostaa sen meille kasvamaan ja kehittymään, ja viettämään lokoista nuoren neidin elämää. Tamman aikuistuessa valtaamme kouluradat, ja varsojakin Elli tulee saamaan.

Luonteeltaan BS Eleonoora on rauhallinen, mutta reipas tamma. Se tahtoo aina olla mukana joka asiassa, ja ei pidä yksinolosta, vaan tahtoo aina pitää jonkun hevosen tai ihmisen lähellään. Onneksi tämä tamma pitää kaikenlaisista elävistä olennoista, jotka vain sille ovat kilttejä. Ellin kaveriksi kelpaa sekä pieni pullea shettisruuna, että hieno ja puunattu puoliveriratsu.

Hoitaessa Elli tykkää härnätä hoitajaa vaikkapa nuolemalla tai rapsuttamalla päätään hoitajaan. Jos hoitaja sattuu olemaan huonolla tuulella ja ärähtää Ellille, se seisoskelee vähän aikaa pää riipuksissa surullisen näköisenä, ja yrittää kuitenkin lohduttaa hoitajaa nostamalla kaviot nätisti ja pysymällä niillä sijoillaan koko ajan, että harjaus olisi hoitajalle mahdollisimman helppoa. Satulasta Elli ei oikein pidä, mutta kun hevosen huomion kiinnittää muualle (vaikkapa heinäkasaan tai toiseen ihmiseen), saa hoitaja varustettua Ellin helposti. Suitset tämä neiti ottaa päähänsä helposti, kuolaimienkaan kanssa ei ole yleensä vaikeuksia.

Ratsastaessa Elli tykkää mennä lujaa, mutta ei mene, jos tuntee, että ratsastaja on pieni tai ei muuten vaan vielä osaa hyvin. Tutuilla ratsastajilla Elli sitten vähän jo hurjasteleekin. Maastossa kannattaa yleensä päästellä höyryjä, sillä tällä tammalla energiaa riittää, ja ne on paras purkaa silloin kun on mahdollisuus. Koulun vääntämiseen Ellillä riittää kapasiteettia, ja hyvin tämä tamma vääntääkin. Esteitäkin tykkää hyppiä, mutta vasta muureja tamma hyppää aivan varmasti, sillä pystyt sunmuut puomiesteet ovat vähän pelottavia vielä, kun tyttö ei niitä kunnolla näe.

Laitumella Elli yleensä juoksentelee miten sattuu ja villitsee muuta laumaa. Se tykkää kierrellä ja kaarrella, ottaa äkkinäisiä spurtteja ja tehdä hienoja pukkihyppysarjoja. Mutta pitkän aikaa riehuttuaan se yleensä väsyy, ja palaa laumaan makoilemaan ja ahmimaan ruohoa. Talvisin lumihanget ovat Ellin mielestä parasta mitä voi olla. Se voisi piehtaroida lumihangessa vaikka kuinka kauan, mutta usein tammalle tulee nälkä ja se ei oikein märästäkään tykkää, joten palaa kiltisti katokseen.

Vaikka Elli ei tykkää kastua, se ui mielellään, etenkin jos houkuttimena veteen on esim. ruokaa tai joku hyvä hevoskaveri. Matalassa vedessä Elli tykkää riehua aivan kuten laitumella. Myös rantavedessä makoilu on tammasta mukavan rentouttavaa. Tätä vesipetoa ei kuumina päivinä meinaa saada järvestä ylös ollenkaan! Ja voi, kunpa tamma tykkäisi pesustakin yhtä paljon kuin uimisesta...

isä Keijulammen Eemeli ii. Nerian Eemil iii. Kapoeira
iie. Syreenin Quuluisa
ie. Hämypuron Mehiläisprinsessa iei. Lavinian Hiekkakakku
iee. Kottaraisen Ajasta Ikuisuuteen
emä BS Pilvenhattara ei. Sädekehän Musketööri eii. R.I. Sepeli
eie. Illusia
ee. Taivaan Ainut Pilvenhattara eei. SSU Ainutlaatuinen Kirous
eee. Hämypuron Vanilja


Kaikki kilpailutulokset
21.10.2007 - krj - He B - WWR - 2/38
28.10.2007 - krj - Va B - Sarkasmi - 4/50
31.10.2007 - krj - He B - Aurinkokuja - 4/70


- ei jälkeläisiä -


Kuvista kiitos terroristisieni!!Sivusto ei toimi Internet Explorerilla. Vaihdathan esim. Mozilla Firefoxiin.
Muilla selaimilla toimivuutta saa ilmoittaa vieraskirjaan.